KeresésJoszo.hu – Szóljunk egy jó szót egymásért!

Neked mit jelent magyarnak lenni?

Aki már dolgozott valaha hosszabb időt külföldön, az tudja csak igazán, milyen magyarnak lenni.

A kép illusztráció - forrás
 
Amikor az ember szíve megdobban, ha meghallja a Tavaszi szél vizet áraszt dalt vagy egy nyári este szép emlékeire gondol.
 
Szeretem azt, hogy magyar vagyok! Szeretem a magyar ételeket, a pálinkát, a kultúrát, a nyelvet. Büszke vagyok rá - és ezt sosem rejtegettem.
 
Bár míg idehaza dolgoztam, rengeteg negatív dologgal kellett szembenézzek. Mint magyar egészségügyi dolgozó, nap mint nap találkoztam diszkriminációval, megaláztatással, és mérhetetlen igazságtalansággal. Mindezek ellenére, szeretem ezt az országot. Az okát pontosan nem tudom, de érzem a szívemben és ez nekem elég.
 
Meg van a lehetőségem, hogy egy olyan liberális országban éljek, ahol én, mint halmozottan diszkriminatív hatásokkal élő egyén, a lehető legnyugottabban, legmegbecsültebben folytathassam hátralévő életem, DE nem akarom! Nem akarom, mert ide születtem és itt akarok meghalni.
 
Az igazi magyar embert nem lehet elüldözni, mert ha el is megy, igazából marad, kitart amíg lélegzik. És hiszem azt, hogy hamarosan eljön az az idő, amikor azt mondjuk majd, hogy: "ELÉG!" És fellázadunk, kimegyünk az utcára és véget vetünk a minket lealacsonyító, kihasználó, eltipró, korrupt, maffia senkiháziaknak! És újból elkezdünk úgy élni, ahogy Mi magyarok szeretünk!
 
Az én legynagyobb magyar büszkeségem Munkácsy Mihály, aki élete nagy részét külföldön töltötte, mégis szívében örökké magyar volt!
 
(A cikk beküldője neve elhallgatását kérte.)
Volna neked is egy jó szavad a világ számára? Küldd el nekünk saját történetedet ide kattintva vagy a [email protected] e-mailcímre!