KeresésJoszo.hu – Szóljunk egy jó szót egymásért!

Te mit miért teszel?

Volt egyszer egy nő, aki amikor elment a pszichológushoz, az felajánlotta, hogy tegye a kabátját a szófára.

A nő összerezzent: azt nem lehet! Ő valahova fel akarja akasztani mindenképp. A pszichológus tudomásul vette ezt, lement a terápiás idő, de a végén megkérdezte: 

- Miért nem tette a kabátját az ágyra? 
- Mert édesanyám erre tanított - hangzott a válasz. 
- De miért? 
- Nem tudom. Csak így van.

Megkérte, hogy a következő alkalomra kérdezze meg az édesanyját, miért nem szabad a kabátot a szófára tenni.

Következő alkalommal a nő elmesélte, hogy az édesanyja is azt mondta: az ő anyja tanította neki, neki pedig az ő anyja. Szerencsére még élt a százéves üknagymama és őt is meg tudták kérdezni erről.

- Tudod, amikor mi a századelőn Amerikába érkeztünk, a családunk jómódúnak számított a környéken. Átmentem az utcabeli gyerekekhez játszani, náluk viszont rengeteg volt a poloska és a tetű. Édesanyám arra tanított, hogy ne tegyem a kabátomat az ő ágyukra, mert belemásznak a tetvek. Én pedig tovább adtam ezt a gyerekeimnek.

Te vajon találsz olyan hiedelmet, preferenciát, előítéletet, véleményt magadban, amit nem tények, célszerűség vagy biztos információk alapján építettél fel? Ha nem, keress tovább. Mindannyiunkban vannak!

Pedig ez a csordaszellem országokat tehet tönkre...

Volna neked is egy jó szavad a világ számára? Küldd el nekünk saját történetedet ide kattintva vagy a [email protected] e-mailcímre!