KeresésJoszo.hu – Szóljunk egy jó szót egymásért!

Miért szeretem a Hazámat, Népemet?

A csodálatos Földünk egy gyönyörű szegletében élek. Büszke vagyok arra, hogy magyarnak születtem. Én hiszem és elhiszem, hogy különleges kis nép a miénk.

A kép illusztráció - forrás
 
Csodálatos nyelvünk, különleges gondolkodásunk egyedivé tesz bennünket. Még a hagyományosan negatív gondolataink ellenére is itt vagyunk, és mindig megújulunk, felállunk, ha letipornak.
 
Ebben a kis Hazában mindent megtalálhatunk, amire szükségünk lehet.  Nincs finomabb, illatosabb paradicsom, mint ami itt terem. Boldog és büszke vagyok, ha megmártózhatok a szőke Tiszában, vagy a mi kis tengerünkben, a Balatonban.
 
Unott arcú, mogorva, rosszkedvű ember jön szembe? Hát mosolyogjunk rá, és legtöbbször negtörténik a csoda. Tanulni, és tanítani kell azt, ami jó.
 
Hiszem, hogy megbűnhődtük a múltat, a jövőt, és eljön a sok-sok víg esztendő. Tegyünk érte minden nap legalább egy mosollyal, amivel jobbá tehetjük egy másik embernek egy percét! A percekből órák, az órákból napok, a napokból hetek, hónapok, évek lesznek. És meg is érkeztünk egy szebb jövőbe. Akkor ez a kicsiny nép még különlegesebb lesz. Megérdemeljük!
 
A cikk szerzője Berezvainé Bognár Krisztina.
Volna neked is egy jó szavad a világ számára? Küldd el nekünk saját történetedet ide kattintva vagy a [email protected] e-mailcímre!