Az egészségügy állapota és az egészségügyben dolgozó emberek nem ugyanaz. Csodálatos orvosok és nagyszerű nővérek szakadnak meg napról napra értünk. És nagyon kevés elismerő szó jut nekik a kitartásukért. Álljon itt most egy!

“Tegnap hajnalban a 7 éves fiunk magas láz miatt olyan állapotba került az éjszaka közepén, hogy telefonáltam az ügyeletre. Az ügyeletes a tünetek alapján egyetértett velem abban, hogy fontos lenne orvosnak megmutatni, úgyhogy azonnal indultunk a János Kórházba. A doktor úr, aki ott fogadott minket, megvizsgálta Mátét és megnyugtatott, hogy nincs semmi komoly baja, és menjünk haza nyugodtan. Hazamentünk és bedőltünk az ágyba aludni. Reggel ismeretlen szám csörgött a mobilomon, és mikor felvettem, a Mátét vizsgáló orvos volt a vonalban. Egy pillanatra meg is ijedtem, hogy mégis valami baj van és azért hív, de nem. Annyit mondott csak, hogy otthagytuk Máté TAJ-kártyáját, és ő most megy hazafelé az éjszakai ügyeletből, és bedobná a postaládánkba (mert útba esünk neki hazafelé). Csak a pontos címet akarta egyeztetni, nehogy rossz helyre dobja…

Manapság, mikor olyan sok panasz van az egészségügyre, én igenis fontosnak tartom nyilvánosan megosztani ezt a történetet. Hogy bizony vannak végtelenül emberséges orvosok és egészségügyi dolgozók, akik itt vannak, nem mentek el jobb lehetőségek reményében sehova, minket gyógyítanak, sőt, egy éjszakai ügyelet után még ilyen kedvességekre is képesek. Én nagyon hálás vagyok, hogy vannak, és külön hálás vagyok most dr. Márkus Györgynek ezért a rendkívül emberséges gesztustért! 


KÖSZÖNÖM!”

Debreczeni-Raskó Gabi írása